Contact

Die Sonne blendet, alles fliegt vorbei....

23.08.2011 14:13
Categorie: Blog

Vitaal en het vakantiegevoel vasthouden


Voor velen van jullie, en ook voor mij, is de vakantie weer afgelopen en is het werkleven begonnen. Ik kreeg van één van jullie een mailtje met: ‘Ron, het liefst zou ik gewoon op een boerderijtje leven, een beetje op het land werken en verder niks’. Ik herken dit wel. Ook ik had dit gevoel vorige week. Alleen, de keerzijde van het volgen van alleen maar dit gevoel zou voor mij zijn: minder brood op de plank en  mijn bijdrage aan (nog) mooier onderwijs zou ook verloren zijn …


Om het leven na de vakantie wat aangenamer te maken volgen hieronder een drietal tips:


Hou dat lekkere vakantiegevoel vast!
Wat was voor jou prettig in de vakantie? De rust? Probeer dan voor jezelf elke dag een rustmoment te creëren, al is het maar een kwartier.  Even helemaal niets doen, op een plek welke jou tot rust laat komen , of je mobieltje een tijd uit, of je email ‘ping’ uit en dan alleen maar ademen…..

Voelde je juist in de natuur prettig? Kijk of je elke dag een soortgelijke plek op kunt zoeken: op weg naar huis, aan het eind van de middag, of na het eten (bijvoorbeeld op de fiets…) Of: bekijk (een deel van) je vakantiefoto’s dagelijks nog eens even: zelfde (vakantie)muziekje erbij...


Leg jezelf een dagelijkse routine op met één activiteit waar je een beter gevoel van krijgt.
Je kent het wel, dat uitstellen en dan zo tegen de herfst- of kerstvakantie heb je daar een onprettig gevoel over. Neem één kleine activiteit waar je elke dag aan kunt werken en waarbij je je prettig voelt:
• 10 complimenten uitdelen
• Een start maken met je boekenkast opruimen
• De tijd nemen om je lunch bewust op te eten
• ...
Houd deze activiteit zeker de komende maand vol. Gevolg: een beter gevoel over jezelf. Gevolg daarvan: meer zelfvertrouwen en dus meer vitaliteit.

Geef jezelf elke dag een energie-’boost’
• Mooie muziek beluisteren
• Naar een zonsopgang/- ondergang kijken
• Met de (klein)kinderen een spelletje spelen
• Naar de regendruppels op de stoep of in een plas kijken
• 10 bladzijden uit je favoriete boek lezen
• ...

Wat doe jij om na je vakantie het ‘vakantiegevoel’ vast te houden? Geef je suggesties op het commentaarveld hieronder.

Klik hier om te luisteren naar: Haus am See van Peter Fox

Petra23-08-11 16:44:
Beste Ron,
Tja... en dan zit je in de luxe positie: in een boerderijtje, uitkijken over het land en verder niets. Na 6 weken vakantie heb ik twee dagen (met heel veel plezier en energie) gewerkt.Maar dat was voorlopig mijn schooljaar. Ik ben vorige week weer geopereerd aan mijn knie en ben voor 3 maanden thuis.... Na 3 dagen rusten en toegeven aan herstel, ben ik ondertussen toch lekker met school bezig, activiteitenplan, rekeningen, leerlingadministratie etc.... Maar verder ook met mijn opleiding tot gecertificeerd coach. De gesprekken leveren mij zoveel energie en inspiratie, dat ik mijn fysieke beperking af en toe vergeet. Dus, eigenlijk geniet ik voornamelijk van ons boerderijtje als ik ook mijn bijdrage kan leveren aan school en met mijn ontwikkeling en die van anderen bezig kan zijn!
Ron (TriCee)02-09-11 11:50:
Beste Petra,
Wat fijn om je bericht te lezen. Ik hoop voor je dat het herstel na je knie-operatie spoedig verloopt. Grappig om te lezen hoe je je fysieke beperking af en toe vergeet door de de gesprekken die je energie en inspiratie opleveren. Dat zijn volgens mij ingrediënten die belangrijk zijn als het gaat om vitaal in je werk blijven. Evenals je bijdrage aan je eigen en andermans ontwikkeling: dat klinkt als een 'vitale schoolleider'.
Dankjewel voor je bijdrage.
Groetjes, Ron
Latasha06-12-12 13:14:
This is what we need - an insight to make erveyone think

Reageer

*


*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan

Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.
*