Contact

'I'm so excited' Een terugblik op twee bijzondere dagen

13.12.2010 17:35
Categorie: Blog

Vitaal in ondernemen tijdens de Business Bootcamp in september 2010

Ik weet niet meer precies hoe het begon, maar het was ergens tijdens de WK dat er, ik dacht via Twitter, iets voorbij kwam over de ‘Business Bootcamp’. Ik las hierover en voelde me enthousiast worden en er kwamen gelijk veel vragen over ‘zaken doen’ in mij op. In een overmoedige bui schreef ik me in voor de Bootcamp van september 2010; het kostte tenslotte bijna niets. Direct viel op dat ik, na inschrijving, regelmatig handige (business) video’s over de mail kreeg en dit verraste me.

4 september 2010: voor mij de dag waarin ik zowel mijn zakelijk als persoonlijk  het leven in een ander perspectief ging zien. Duizend startende ondernemers bij elkaar in Nieuwegein. Er klonk muziek, er stonden mensen te dansen en Nisandeh Neta verscheen op de bühne. Gelijk begon hij met vragen stellen: waar we vandaan kwamen, of we ochtend- of avondmensen waren, of we genoeg geslapen hadden. Hiermee zette hij de toon voor de komende dagen. Hij creëerde betrokkenheid en ja, dat was gelijk één van de principes: hij vroeg ‘100% erbij zijn’. Wel, dat kreeg hij voor elkaar, volgens deze principes:
• 100% betrokkenheid
• Inzicht koppelen aan actie
• Have fun!
• Implementeer dat wat je leert

Nisandeh loodste ons door twee dagen business informatie, waarin ik mezelf op zondag ineens om 10 uur vol overgave zag dansen op ‘I’m so excited’ van de Pointer Sisters: zondagochtend om 10 uur!!

Dat is volgens mij de kracht van de ‘Business Bootcamp’: serieuze zaken (‘Ondernemen is geen hobby!’, Nisandeh) koppelen aan plezier. En daarbij een kist vol ‘tools’ aanreiken om handremmen / belemmeringen in ondernemen om te zetten in uitdagingen door:
• Mij de essentie van ondernemen te leren begrijpen
• Mij een mind-set te laten creëren die me ondersteunt
• Me te laten focussen
• Me te laten ‘navigate in the light’: je klanten kennen
• Me (zelf)vertrouwen te laten opbouwen
• Mij 21ste eeuwse marketingstrategieën aan te reiken en
• Me te laten zien dat ik als ZZP-er een team rond mijn onderneming kan creëren

En dit alles volgens het idee: ‘Turning passion into profit’, waarin het  gaat over mij als ondernemer èn als mens: hoe ik in het leven sta. De ‘Business Bootcamp’ is volgens mij een must voor elke startende ondernemer. Om met de Pointer Sister te spreken: ‘Get excited!’

Luister naar: ‘I’m so excited’ van The Pointer Sisters

 

Geen commentaar

Reageer

*


*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan

Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.
*