Contact

'Lonely at the top.....'

27.09.2011 09:25
Categorie: Blog

Vitaal blijven en je  ‘lonely at the top’-redenen herkennen.


Kort geleden las ik een artikel van Dan Rockwell over leiding geven. Leiding geven is inspannend werk. Je test jezelf en anderen. Je rekt de grenzen van je relaties op en af en toe verbreek  je ze. Je krijgt nieuwe (andere) contacten en relaties. Waar in het verleden collega’s loyaal aan je waren, kunnen verandering, innovatie of nieuwe initiatieven die loyaliteit ineens totaal laten verdwijnen.


Het artikel werd ineens nog actueler  toen ik afgelopen week het bericht kreeg over de ‘burn-out’ van een collega. Oorzaak: kwijtraken van het contact met de buitenwereld èn met zichzelf met de symptomen: totale vermoeidheid, slapeloosheid en hoge bloeddruk. Het gevoel dat bij die collega overheerste was:  ‘lonely at the top’. Voor mij was dit bericht de directe aanleiding voor het schrijven van deze blog.  Als je nog nooit het gevoel van ‘lonely at the top’ hebt meegemaakt, zul je er waarschijnlijk ook nooit last van hebben gehad. Ik wel: het gevoel van ‘leiderschaps-eenzaamheid’ heb ik ooit zelf als schoolleider aan den lijve ondervonden. Ook ik brandde langzaam op. Het begon met slecht slapen, piekeren en ging langzaam over in het opzien tegen, en nog later vermijden, van van alles: vergaderingen, moeilijke gesprekken. 

In mijn jaren als coach ben ik ‘leiderschaps-eenzaamheid’ in verschillende gradaties tegengekomen.  Ik noem een aantal redenen.

11 redenen waarom je als leider eenzaam zou kunnen zijn.
1. Je gaat veel te snel en te ver vooruit.
2. Je wacht (tevergeefs) op de waardering van anderen.
3. Je laat anderen niet zien wie je echt bent, je ‘speelt’ met een masker op.
4. Je sluit  anderen buiten.
5. Je vertelt meer je mening dan dat je over processen vertelt.
6. Je bouwt  niet aan een ondersteunend netwerk.
7. Je gelooft dat je als leider alwetend en almachtig bent. Of vindt dat je dit moet zijn.
8. Je vindt dat jouw waarheid, dè waarheid is en je bent niet bereid  om te investeren in de waarheid  van een ander.
9. Je gebruikt mensen  om egoïstische redenen (aardig gevonden worden bijvoorbeeld….).
10. Je bouwt niet aan een cultuur van eigenaarschap.
11. Je investeert meer  in projecten en programma's dan in mensen.

Persoonlijk
Naast deze lijst van 11, kun je  ’leiderschaps-eenzaamheid’ ervaren als: het  gevoel hebben  dat je uit de pas loopt met  anderen. Dat je je druk maakt om zaken waar een ander helemaal niet mee bezig is.  Je kunt je het meest geïsoleerd voelen als mensenvoor wie je zorgt (of misschien wel: denkt te zorgen)negatieve voorstellingen hebben over jouw motieven.

Legitieme redenen
Er zijn ook legitieme redenen waarom je je als leider eenzaam voelt. Het gevoel dat jij als enige ergens vertrouwen in hebt, voelt eenzaam. Een droom najagen die anderen niet begrijpen, schept afstand.

Kijkend naar de lijst van 11 redenen van eenzaamheid, volgen hier vijf oplossingen.
1.
 Wees  wie je bent - authentiek- en neem de tijd om te reflecteren. Liefst elke week op een vast tijdstip.  Je anders voordoen dan je bent, en je aanpassen aan anderen,  put je uiteindelijk uit. Vitaliteit is juist: energie laten stromen vanuit je eigen (leiderschaps-) waarden.
2. Luister naar kritiek van anderen, relateer deze aan je eigen passies en waarden en probeer de onderliggende behoefte van de kritiekgever te achterhalen en hierover in gesprek te gaan.
3. Bouw aan een ondersteunend netwerk. Zorg dat je mensen om je heen hebt die ‘voedend’ zijn om jou als mens en als leider te laten excelleren.
4. Creëer een cultuur van eigenaarschap in je organisatie. Volwassen professionals zijn zelf eigenaar van hun ontwikkeling. Ze nemen hier verantwoordelijkheid voor: net als jij! Kijk hoe jij je medewerkers hierin kunt ondersteunen.
5. Betrek anderen  bij jouw processen en zorg dat je elkaar wederzijds op een positieve manier  voedt .


Herken jij redenen van ‘leiderschaps-eenzaamheid’? Bij jezelf, bij je collega’s? Wat doe jij om dit gevoel tegen te gaan? Ik nodig je uit om jouw oplossingen tip hieronder op te schrijven.

Luister hier naar Lonely Boy van Andrew Gold uit 1977

Ton27-09-11 11:09:
Beste Ron,

In je blog geef je veel redenen waardoor je 'burn-out' kan raken. Ikzelf herken een aantal van die redenen, waarbij ik me in reden 7 het meest herken. Dan wel in de 'vertaling' hiervan als "me verantwoordelijk voelen" voor de algehele gang van zaken op school. Ik ben directeur én dan ook eindverantwoordelijk. En waarschijnlijk vinden mijn collega's dit ook, want ik hoor dit regelmatig: "Jij bent directeur...".
Ik ben me bewust hiervan en merk dat dit soms stress oplevert bij mij.
Bij de 5 oplossingen die je geeft, zal je als eindverantwoordelijke zeker prettiger werken (ook met de collega's en vice versa). Maar of mijn gevoel zal veranderen? Misschien zit dit wel in de aard van het beestje...

Reageer

*


*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan

Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.
*