Contact

Making waves

04.06.2013 09:40
Categorie: Blog

Vitaal blijven met golven van werk en pauze

Mmmmm,  mijn ogen dicht en de wind door mijn hoofd. Ik voel de warmte van de zon op mijn gezicht en ik merk dat ik begin te glimlachen. Dit voelt lekker en ontspannen……


Een gewone middag midden in ‘de grote stad’.  Lunchtijd. Ik ben een halfuurtje naar buiten, alleen.  Even weg van mijn werkplek om weer helemaal tot rust te komen na een ochtend vol gesprekken. Ik doe mijn ogen dicht en ik adem in…en uit…in…… en uit en even…heel even staan mijn gedachten stil en is er rust. Ja…… dit helpt me om even ‘de knop om te draaien’ en te ontspannen….

Ik kreeg deze woorden twee weken geleden van een vriend via de mail naar aanleiding van mijn blog ’Wat is jouw lunch vandaag’.

Behalve het eten van een voedzame lunch is het ook van belang dat je ook de tijd neemt om te lunchen.
Waarom? Om na een aantal uren werk tot rust te komen, na bijvoorbeeld ‘hoofd’- werk, je lichaam (weer) te voelen, te ontspannen en daarmee, je ‘systeem’ onder andere  je hormoonhuishouding, zich weer te laten reguleren.
Al je een gezonde balans tussen werk en ontspanning aanbrengt , kun je werkdruk beter aan en dus….. beter presteren

Een onderzoek bij Berlijnse top solo-violisten toont aan dat zij de top bereikten door heel hard te studeren, wel 8 uur per dag. Evenveel uren als  hun collega violisten die orkest- violist werden. En waarin lag nu het verschil met degenen die als solist aan de top kwamen? Deze laatst groep studeerde 8 uur per dag en…nam ook elke 1 1/2 uur pauze.

Als je in je werk ‘golven’ aanbrengt: werk, pauze, werk, pauze, werk, pauze helpt je dit om vitaal te blijven.

Ik wens je veel vitaliteit en topprestaties toe met….pauzes!

Niet iedereen kan een lekker plekje buiten vinden om te lunchen en te ontspannen. Omdat ik vandaag jarig ben krijg je van mij een bestandje cadeau om……je eigen plek te visualiseren. Waar je ook bent!

Reinier04-06-13 13:44:
Tijd nemen voor een lunch doe ik ook meestal.
Te vaak echter wil ik nog "even" iets afmaken. Van die dingen waarvan je denkt dat doe ik "even" maar die toch veel meer tijd kosten.

Dat is mijn valkuil waar ik nog wel eens in loop.

Dank om me er op te wijzen Ron.

Reageer

*


*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan

Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.
*