'Vitale schoolleider, vitaal schoolteam. Effectief en energiek leidinggeven en leren.

Aan de schoolleider van de 21e eeuw worden hoge eisen gesteld. Dit boek stelt je in staat je vitaliteit als schoolleider of als leraar te verhogen, zodat je effectief en energiek kunt leidinggeven en leren. Het staat boordevol praktische tips en handvatten waarmee schoolleiders het beste uit zichzelf, hun onderwijsteam en hun leerlingen kunnen halen.

Het boek begint met een bespreking van diverse onderwerpen waar schoolleiders tegenaan lopen in het dagelijkse werk, zoals prioriteiten stellen en communicatie met het team, ouders en leerlingen.

In deel twee wordt de unieke VITAAL methode uitgelegd. Zes simpele stappen bieden je de kans je vitaler te voelen en energieker te zijn, zowel op het werk als daarbuiten!

De verhalen uit de praktijk, gecombineerd met toegankelijke theorie en vele oefeningen maken 'Vitale schoolleider, vitaal schoolteam' een onmisbaar boek voor (school) leiders die hun eigen vitaliteit, die van hun team en van hun leerlingen willen verhogen.

Het boek is nu verkrijgbaar. In de winkel, online (bij o.a. bol.com) en op deze website

Klik hier om het boek met korting, VOOR MAAR €9,99 te bestellen

Reacties:

‘Een aanrader, die voor de schoolleider eigenlijk een pedagogische verplichting is. Een verrijking voor hemzelf, zijn relatie, zijn team, de school en de wijdere pedagogische wereld.’

• Prof.dr. Hans Jansen, Endowed Professor of Pedagogical Innovation and Ethics aan de University of the West of England in Bristol en werkzaam binnen de stichting Real Life Learning.

‘Chapeau, Ron, dit boek zou tijdens de opleiding tot schoolleider verplichte kost moeten zijn. Dit is geschreven voor alle toegewijde personen die het op zich nemen onze jeugd te begeleiden op weg naar hun bestemming. In deze tijd is het harder nodig dan ooit!’

• Roy Martina, arts, auteur, trainer & opleider van therapeuten,coaches en artsen in preventieve geneeskunde.